Wednesday, July 29, 2009

RIZMAN RUZAINI'S news




sudah lama kiranya blog ni tak berupdate.. maaf ya kerana masa tidak mengizinkan.. kheme pun sesama bz. ini pun kami baru pulang dari langkawi. sedikit masa terluang ni, mari sy ceritakan sedikit mengenai rizman ruzaini creations.

sy @rizman bertugas sebagai designer dan juga pr,
ruzaini sebagai designer dan boutique manager,
angel sebagai beading dan quality supervisor,
kheme sebagai pa
dan juga penampilan khas mr faizal hamid yang bertindak sebagai advisor.

itu merupakan tonggak utama yang menggerakkan rizman ruzaini disamping 1 cutter yang sangat berharga dan 4 tukang jahit, 2 tukang sulam dan 4 penjahit manik. ada yang full time dan juga part time. terima kasih kepada team yang bertungkus lumus bersama memastikan bahtera rizman ruzaini terus berlayar dah insyaAllah satu hari akan sampai kedestinasinya..
DATO' SITI NURHALIZA DI APM09

sekali lagi dato siti mengayakan rekaan rizman ruzaini ketika membuat persembahan di anugerah planet muzik tempoh hari. busana peradot green ini disulami dengan perincian rantai dan sulaman manik berwarna gold. pic yang jelas akan diupdate sebaik saja dapat ya. pic ni diambil dari zyeezone11.blogspot.com. thanks kak z.





hmm.. tidak pernah rasanya kami post atau menayangkan hasil kerja kami untuk wedding.
bukan apa,pada saya rekaan untuk customer memerlukan lebih privacy tetapi ramai pula yang meminta agar hasil kerja sebelum ni di post di blog untuk menjadi reference. saya akan cuba tunaikan kerana bukan semua gemar untuk dipertontonkan .Jadi kepada customer rizman ruzaini sudi untuk di pertontonkan, (especially wedding) sudi- sudikanlah menghantarkan pic anda ke email rizman_ruzaini@yahoo.com k.. insyaallah akan dipublishkan.. terima kasih

AZUA'S WEDDING


azua di majlis pernikahan

azua merupakan salah satu teman rapat kepada kami. untuk perkahwinan beliau, rizman ruzaini telah terlibat mereka dua pasang baju untuk majlis pernikahan dan persandingan. untuk majlis pernikahan, azua mengayakan jubah moden 3 tingkat berona 'bone white' yang disulami dengan perincian mutiara hasil sentuhan tangan ruzaini sendiri. untuk majlis persandingan pula, dress labuh berona 'indian sapphere' yang diilhamkan dari busana vintage perkahwinan inggeris era baroque mengunakan fabric duchess satin, tulle dan juga vintage lace. yang istimewa adalah headgear eksklusif ilham rizman ruzaini mengantikan tudung dan viel yang menjadi kebiasaana. sesiapa yang berminat dan ingin mencuba hubungilah kami ya.. hehe tq


perincian pearl pada busana


mr n mrs muzammil


di hari persandingan


mr n mrs muzammil


mr n mrs muzammil



head piece yang mengantikan tudung

12 comments:

sYukCurZ said...

baju laki tu pon buat gak kew?

atiQah adNan said...

sangat detail dan sangat cantik..
terpegunn...

RIZMAN RUZAINI creations said...

mmg rizman ruzaini buat baju lelakijugak sebelum ni..hehe

thx atiqah for ur comment.. keep in touch ya

sYukCurZ said...

baju pengantin laki tu? lawa lor.. plus org yg pakai pon cute ahaha...

atiQah adNan said...

ya! welcomee... ^__^

katak_78 said...

Nak tanya,bape harga paling rendah kat boutique u? Mana la tau kalo mampu ble tempah..tapi kalo org dgr nama u all ni mcm stat ngan ribu-ribuan....

zetck said...

nice work!!!

I especially love the headgear!!
ala-ala SJP pulak..

LOVE!LOVE!LOVE!

LOOKS ELEGANT!

azua said...

wahh!!
melets!!

rizman ruzaini, thank you lagi skali..
kheme, thanks penat lelah turun naik tangga, lari kulu kilir cari bunga..
rindu pulak nak kacau angel buat beading. hehe..
nnt aku datang rumah bagi gambar2 lain, banyak sangat sampai tak terlarat..

AmyMizzunderstood said...

nice!!congrats too both!..

marryme said...

eh eh pengantin laki tu my classmate masa zaman uni dulu.. mr lopong. congrats to him & wifey.. cantik gile k wedding korang :)

mamafaris said...

dlm konsert SATU siti nurhaliza pon dia pkai tutup kpl cam pngantin ni..u yg design jgk ye??

design u cntk..rsnyer siti slu pkai bju yg u design.tp dlm konsert SATU ada 1 bju kaler coklat..klu bc comment dlm yuotube dorg kondem bju tu truk..but no hal la..

BoldisHasanah said...

omg!!!!! i kak azua was my senior in uiam... tak sangka u did her baju pengantin..... she looks lovely :)