Friday, May 2, 2008

NOMINATED AS 8 BEST MALAYSIA'S WEEDING DESIGNER

18 APRIL 2008
19 APRIL 2008(FASHION SHOW)
27 APRIL 2008(FASHION SHOW)
(pic fashion show akan di update)
8 BEST MALAYSIA'S WEEDING DESIGNER
rizman ruzaini antara 8 pereka terpilih yang terpilih untuk membuat showcase weeding gown kat great eastern mall.showcasenye selama dua minggu termasuk 2 fashion show. launch nye diadakan pada 18 april 2008.setiap pereka perlu mengayakan muse2 yang terdiri dari selebriti2 yang belum berkahwin.
Photobucket
rizman ruzaini memilih Nurul, Fazura, Marsha dan Farahdhiya. Nurul dan Fazura menggayakan gaun ala barat. Manakala, Marsha dan Farahdhiya menggenakan gaun gabungan timur dan barat. Tema yang dipilih ialah Back To Europe iaitu mengambil inspirasi dari potongan baju perkahwinan Grace Patricia Kelly- Princess of Monaco seperti ball shape, pleated dan fitted. Konsep yang di tampilkan ialah klasik dan less is more. Penggunaan warna vintage seperti bronze, pink dan off white tampak lagi klasik serta di terima oleh masyarakat.
Photobucket
fazura berinspirasikan klasik barat
Photobucket
farah diya berinspirasikan weeding dari timur
(pic credit to gua)
Photobucket
nurul berinspirasikan english wedding
(pic credit to gua)
Photobucket
marsha berinspirasikan gabungan timur dan barat
(pic credit to gua)
Photobucket
antara pereka yang terlibat

4 comments:

aizat.cinta.goddess said...

baju fazura sgt lawa!!!best nye!!!

Pink Stilettos said...

Congrats guys!

I love love loveeee Fazura's gown! kalau majlis kawin i tak habis lagi, confirm nak baju camtu. hehe ;p

Mr & Mrs |mran said...

yup! baju fazura sgt comel! lurve it....

Muhammad Hifzaili said...

Dulu rizman tak la berisi sangat mcm sekarang.. erm..